Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
| Pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska, pomidor, sałata, Herbata z cytryną, PB: Banan | Kapuśniak na udkach z ziemniakami oprószony koperkiem, pampuchy z truskawkami i śmietaną, kompot owocowy. | Chałka z masłem, serek czekoladowy |
| Kasza manna na mleku z rodzynkami, bułka grahamka z masłem i dżemem, Herbata owocowa PB: Soczek pomarańczowy | Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym oprószony szczypiorkiem, filet z indyk w ziołach, ziemniaki z koperkiem, sałata ze śmietaną, kompot owocowy. | Jabłko, kostka gorzkiej czekolady |
| Pieczywo mieszane, masło, makrela wędzona , szczypiorek, bawarka PB: Jabłko | Krupnik warzywny na udkach z kaszą pęczak oprószony pietruszką, leczo(kiełbaska, papryka, pomidor, cukinia), pieczywo, kompot owocowy. | Budyń śmietankowy z wiśniami |
| Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, Kawa inka PB: Gruszka | Zupa pieczarkowa na udkach zabielana z makaronem oprószona pietruszką, pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, ogórek małosolny, kompot owocowy. | Sok owocowy, Paluch kukurydziany |
| Pieczywo mieszane, masło, polędwica drobiowa, ogórek, PB : winogron | Botwinka na udkach zabielana z ziemniakami oprószona koperkiem, makaron z musem jabłkowo-gruszkowym, kompot owocowy. | Arbuz, biszkopty |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy